2016. szeptember 30., péntek

Toto Cutugno Budapesten+

Toto Cutugno olasz zeneszerző, énekes. Az 1960-as évektől van jelen hazája könnyűzenei életében. Mint világsztárt az 1980-as évektől jegyzik, amikor a Solo noi című dallal megnyerte a San Remo-i dalfesztivált.


Ezt követően sorra jöttek a nagy slágerek, mint például a L’italiano (Lascate Mi Cantare), a Mi piacerebbe, Soni, amelyek meghódították Európát és a nagyvilágot egyaránt.

1992-ben az Insimie című dallal megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Toto Cutugno önálló nagykoncerttel utoljára az 1980-as évek végén járt Budapesten, és most 2016. október 15-én ismét itt lesz.

A közel két órás koncerten előreláthatólag ismét elhangzanak a nagy világslágerek, mint például a L’italiano, a Solo noi, a Donna donna mia, Soli, Innamorati, csakúgy, mint a Serenata, vagy az Insimie cíłmű szerzemények. Számos dalt ezúttal szimfonikus zenekari kísérettel tekinthet meg a budapesti közönség, aemlyet az Óbudai Danubia Zenekar kísér.

Toto Cutugno szívesen vállalta a felkérést, szinte az első szóra igent mondott, nagy örömét fejezte ki egy személyes üzenetben, amely szerint örömmel és boldogan tér vissza Budapestre ismét önálló koncerttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése